Yritysten rahoitusvaihtoehdot koronakriisissä

Pankeilta ja valtiolta odotetaan apua, kun koronakriisi iskee kaiken kokoisiin suomalaisiin yrityksiin useaksi kuukaudeksi. Valtio ohjaa liikkumaan vain välttämättömimmät käynnit kaupoissa, joten ihmisten liikkuminen ja käyttäytyminen muuttuu radikaalisti nyt kriisiaikana. Monet alat ovat riippuvaisia jatkuvasta asiakasvirrasta, joten tämä poikkeustilanne vaikuttaa väistämättä moneen yrittäjään maassamme. Toimintasuunnitelma on tärkeä poikkeusoloissa ja tähän voi käyttää apuna esimerkiksi oman alueen yrityneuvojia. Pankeilta on mahdollista saada lyhennysvapaata ja myös lisälaina voi tulla tarpeeseen. Finnveran yritysrahoitusta tullaan nostamaan 12 miljardiin, joten lisälainat halutaan yrittäjille mahdollistaa. Maksuja voidaan myös sopia ja maksuaikatauluja muuttaa, kun on liikkeellä hyvissä ajoin. 

Yrittäjät saavat määräaikaisen oikeuden työttömyyspäivärahaan

Koronaviruksen myötä yrittäjiä halutaan tukea uusin keinoin. Yrittäjät saavat esimerkiksi määräajaksi oikeuden työttömyyspäivärahaan, eikä tämä vaadi nyt yritystoiminnan lopullista lopettamista.Työttömyysturvan piiriin pääsee myös heti, jolloin omavastuupäiviä ei nyt tule asiakkaan maksettaviksi. YEL-takaisinmaksua tullaa myös helpottamaan, joten yrittäjille on tiedossa useita helpotuksia, joista kannattaa ottaa selvää.

Toimeentulotuki on mahdollinen myös yrittäjälle

Kun yrittäjän kassavirta pienenee olemattomiin, on yksi vaihtoehto hakea toimeentulotukea. Asumis- ja toimeentulotuki on mahdollinen myös yrittäjille, joten niiden saaminen kannattaa selvittää. Yrittäjän tulee seurata uutisia ja selvittää itseä koskevat tukitoimet koronakriisissä. Apua ja neuvoa saa myös oman alueen yritysneuvojilta ja Kelalta.

Etätyön työkalut yrityksille

Etätyö on osalle yrittäjistä jo tuttu juttu, mutta osalle etätyö vaatii totuttelua ja opettelua. Koronan aiheuttama kriisi on saanut myös monia yrityksiä tarjoamaan apuaan: esimerkiksi Microsoft, Elisa ja Suomen Yrittäjät tarjoavat pk-yrittäjille Microsoftin Teams -ratkaisun veloituksetta käyttöön seuraavaksi 6 kuukaudeksi. Teams on toimiva alusta etätöihin ja sen avulla hoituvat palaverit niin työyhteisön kuin asiakkaidenkin kanssa. Lisää etätyöhön liittyvistä asioista sivulta Vertaaliittymä.fi/etätyö-kotona. Yritysten uusiutumiskyky on nyt koetuksella ja osalla toiminta väistämättä pysähtyy. Erilaiset työkalut ja tukitoimet ovat kuitenkin nyt apuna yrittäjille, joten toivoa ei tarvitse menettää. Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Siirry alkuun