Yrityslainojen valtiontakaukseen haetaan nostoa

Suomen elinkeinoministeri Katri Kulmuni ehdottaa Ylen haastattelussa (9/2019), että pienten ja keskisuurten yritysten valtiontakausta nostettaisiin 80%:n. Valtiontakauksen nosto voisi vaikuttaa yritysten tulevaisuuden uskoon, investoinnit lähtisivät paremmin käyntiin ja sitä kautta työllisyys paranisi. Taloudellinen epävarmuus ravistelee jo maailmaa ja Eurooppaa, joten yritysten investointien vauhdittaminen tekisi varmasti hyvää. 

Finnvera takaa 50% yrityksen lainasta

Finnvera-takaus on yli kolme vuotta yrittäjänä toimineiden vaihtoehto saada lainalleen takuuta. Finnvera-takaus koskee monen alan pk-yrittäjiä, tosin pois on suljettu varsinainen maatilatalous, metsätalous ja rakennusliiketoiminnan perustajaurakointi. Finnveran takauksen osuus luotosta on tällä hetkellä n. 50%. Monille pk-yrittäjille olisikin varmasti iso merkitys, jos valtiontakaus nousisi 80%. Takauspäätöksiä edeltää aina yritystutkimus, missä selvitetään yrityksen edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Sähköinen hakemus ja liiketoimintasuunnitelman lähettäminen nopeuttavat päätöksen tekoa, tosin vakuudellisissa yrityslainoissa hakuprosessi voi kestää ja siihen kannattaa varautua.

Nopea yrityslaina on usein vakuudeton yrityslaina

Vakuudettomat yrityslainat ovat vaihtoehto silloin, kun tarve tulee nopeasti ja aika ei anna myöten vakuudellisen yrityslainan hakemiseen pankista. Vakuudettomat yrityslainat ovat näppäriä hakea sähköisesti, eikä lainahakemus tai lainatarjous vielä velvoita ottamaan lainaa. Yrityksen joukkorahoitus tai muu yrityslaina on kuitenkin yrittäjän itsensä takaama, joten täysin vakuudettomasta lainasta ei ole kysymys. Vakuudettoman yrityslainan saamiseksi yrityksen on usein pitänyt toimia vähintään yhden tilikauden verran.Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Siirry alkuun