Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Fundu

Fundu

4 1 5 1
Lainan määrä: 20000 - 5000000€
Maksuaika: 6kk - 7v
Ikäraja: 18 vuotta
Vuosikorko: 8% - 12%

Parhaat edut

 • Vertailun edullisin laina
 • Ilmainen luottoluokitus yritykselle
 • Kaikkiin rahoitustarpeisiin
 • Ei reaalivakuuksia
 • Lainaa jopa 5000000€
 • Myönnetään yli 18-vuotiaalle

Huomioitavaa

 • Rahoituksen saamisessa voi kestää 1-2 viikkoa summasta riippuen

Kulut

 • Korko 8-12%, järjestelyprovisio 3-4%
Fundu logo

Fundu Oy, uuden sukupolven lainaa yrityksille

Fundu Oy on kotimainen joukkorahoitusyhtiö, joka välittää tavallisten sijoittajien ja sijoitusyhtiöiden sijoittamia rahoja kotimaisten yritysten lainoihin. Fundun kautta voi hakea minkä kokoisia lainoja tahansa, sillä jokainen lainahakemus ja yritys käsitellään yksilöllisesti. Yleisimmin lainasummat ovat olleet jotain väliltä 20 000–5 000 000€. Lainan korko määräytyy yrityksen luottoluokituksen mukaan noin 8-12% haarukkaan, mutta voi olla myös alle tai yli. Lainasta maksetaan avausmaksu mutta ei muita kuluja koron lisäksi.

Fundun liiketoiminta on suunniteltu nimenomaan kaikenlaisille yrityksille: pienille ja keskisuurille yrityksille sekä tietysti rahoitusyhtiön liikevaihdon kasvaessa myös suuremmille yrityksille, jopa pörssiyhtiöille.

Fundu Oy:n välittämät lainat

Fundun kautta yritys voi hakea kolmenlaista lainaa:

 • siltalainaa
 • yrityslainaa
 • vaihtovelkakirjalainaa

Fundun lainat ovat vertailun mukaan selvästi koko tämän hetkisten (toukokuu 2017) netin kautta haettavien yrityslainojen edullisimpia. Todellinen vuosikorko jäi Yrityslainat.net sivuston lainavertailun laskemassa edullisimmaksi, vain 14,21 prosenttiin, kun se kalleimmassa lainassa nousi reilusti yli sataan prosenttiin!

Fundun hinnoittelu on reilua ja selkeää: Fundu ottaa lainasta itse käsittelymaksun, joka on noin 3-4% lainapääomasta ja korko määräytyy luottoluokituksen mukaan. Korko menee lainaan sijoittavalle yksityiselle tai yritykselle. Mitään tilinhoitomaksuja tai kuukausittaisia kuluja ei muita ole.

Hae lainaa Fundusta

Lainan hakeminen Fundun nettisivuilla on täysin ilmaista kaikille yrityksille, vaikka lainapäätös olisi negatiivinen. Fundun nettisivuilla on lomake, jonka täyttämällä yritys saa lainaprosessin saman tien käyntiin.

Mikä tahansa kotimainen yritys voi hakea lainaa Fundusta, jos

 • yrityksellä ei ole maksuhäiriöitä tai verovelkoja
 • yrityksen omistajalla, eli nimenkirjoitusoikeuden omaavalla henkilöllä, on luottotiedot kunnossa
 • yritys on suomalaisessa rekisterissä.

Fundu teettää kaikille lainaa hakeville yrityksille luottoluokituksen sijoittajaRESEACHilla, luottoluokitus toimii sijoittajan apuna sijoituspäätöksessä. Luottoluokituksen perusteella määritellään myös lainan korko: mitä korkeampia luottoluokitus, sitä edullisemmalla korossa yrityksen on mahdollista saada lainaa.

Kaikkia Fundun lainoja taataan myös henkilötakauksella, eli yrittäjä takaa henkilökohtaisesti lainat, reaalivakuuksia ei tarvita. Yrityksen luottoluokituksen lisäksi tarkistetaan myös yrittäjän luottotiedot ja maksukyky.

Mikäli positiivinen päätös lainasta tulee, yritykselle tehdään FunduTili ja yrityksen laina julkistetaan Fundun sijoittajille. Rahoituskierros on julkinen, ja Fundu suositteleekin lainaa hakevaa yritystä jakamaan tietoa ja linkkiä rahoituskierroksesta omassa lähipiirissään. Rahoituskierros kestää lainan kiinnostavuudesta ja lainamäärästä riippuen, keskimäärin noin viikon tai pari, joskus laina voi tulla täyteen sijoituksia jo päivässä parissa.

Mikäli laina ei täyty kokonaan voi yritys nostaa sen summan, mikä on kertynyt. Tämän jälkeen lainan tiedot ja maksusuunnitelma löytyy FunduTililtä.

Yrityslainan takaisinmaksu

Fundun lainat ovat joko kertalyhenteisiä tai kuukausilyhenteisiä. Maksusuunnitelma tehdään ennen rahoituskierrosta ja koska rahat tulevat ulkopuolisilta sijoittajilta, maksusuunnitelmasta tulee pitää kiinni. Kertalyhenteisen lainan voi maksaa takaisin etukäteen, mutta koko alkuperäisen maksusuunnitelman korot täytyy maksaa silti. Kuukausilyhenteistä lainaa ei voi maksaa etukäteen eikä maksusuunnitelmaa enää muuttaa.

Fundu siltalaina

Fundu siltalaina yritykselle tarkoittaa lainaa, jolla rahoitetaan julkisrahoitteinen hanke tai projekti. Siltalaina on siis raha, jolla hanke rahoitetaan sen toteuttamisen aikana, ennen kuin julkinen rahoitus tai yritystuki tulee maksuun jälkikäteen. Siltalaina on kertalyhenteinen, eli laina maksetaan sovitusti takaisin korkoineen päivineen sitten, kun yritystuki tulee maksuun.

Fundun siltalainaa voi yritys hakea ikään kuin julkista rahoituspäätöstä vastaan. Julkinen rahoituspäätös laskee tietysti myös lainan hintaa, sillä se takaa, että yrityksellä on nuo rahat tiettynä aikana.

Siltalainan hyvät puolet

 • matalampi korko, rahoituspäätös laskee lainan hintaa
 • joustava haku, hakeminen on mahdollista missä vaiheessa projektia tahansa

Fundu yrityslaina

Fundun yrityslaina on vapaasti yrityksen käytettävissä mihin tahansa tarpeeseen, oli se sitten investointi, työntekijöiden palkkaaminen tai ihan vain käyttöpääoman tarve. Lainahakemuksessa lainalle täytyy selvittää käyttötarkoitus ainakin suurin piirtein. Yrityslaina on hinnaltaa hieman siltalainaa kalliimpaa. Sen voi maksaa takaisin joko kerralla tai kuukausittain lyhentämällä, mikä on tietysti yleisin tapa lyhentää yrityslaina.

Yrityslainan hyvät puolet

 • ei raalivakuuksia
 • nopea, sähköinen hakuprosessi
 • laina räätälöidään yrityksen tarpeen mukaan

Vaihtovelkakirjalaina

Vaihtovelkakirjalaina on laina, jossa lainaan sijoittaja saa vaihto-oikeuden yrityksen osakkeisiin. Yleensä vaihtovelkakirjalaina on kertalyhenteinen ja sopii erityisesti kovassa kasvussa oleville yritykselle, jotka suunnittelevat listautumista. Tällä lainalla ei voi parantaa yrityksen vakavaraisuutta, mutta sillä voi osoittaa yrityksen potentiaalia sijoituskohteena. Yrityksellä täytyy olla kassavirtaa ja pystyä osoittamaan sijoittajille, että se pystyy maksamaan lainan takaisin eräpäivänä.

Vaihtovelkakirjalainan hyvät puolet

 • vakuudeton laina
 • vaihto-oikeus osakkeisiin, eli lainaa ei tarvitse maksaa pois jos sijoittajat haluavat hyödyntää vaihto-oikeutensa
 • vvk-rahoituskierros kiinnostaa institutionaalisia sijoitusyhtiöitä

Fundu sijoittajalle

Muutamassa vuodessa Fundu on kerännyt vahvan sijoittajaporukan taakseen ja joukko kasvaa jatkuvasti. Mukana on nukyään myös suuria sijoitusyhtiöitä. Fundu Oy perustettiin vuonna 2014 Etelä-Pohjanmaalla, rahoittamaan ihan tavallisia pieniä suomalaisia yrityksiä kohtuullisella hinnalla. Vuonna 2016 Fundu aloitti yhteistyön LähiTapiolan kanssa, jota kautta toiminta laajeni entisestään.

Sijoittajalle, niin ammattimaiselle kuin harrastelijallekin, Fundu on todella oiva tapa sijoittaa ja hajauttaa sijoituksia. Fundun kautta on helppoa ja nopeaa päästä käsiksi korkeatuottoisiin listautumattomien yritysten lainoihin, joissa toki on sitten myös suurempi riski kuin vakavaraisemmissa yrityksissä. Tuotto-odotus kuitenkin Fundun sijoituksissa on noin 9,5% ja Fundun rahoituskierrokset ovat sijoittajalle ilmaisia, joten sijoituskohteena vastaavaa saa etsiä!

Fundun joukkorahoituksiin on sijoittanut jo yli 4000 suomalaista sijoittajaa (toukokuu 2017). Fundu ei siis itsessään ole pankki tai rahoitusyhtiö, vaan ainostaan tarjoaa sijoittajille ja lainaa tarvitseville yrityksille turvallisen alustan kohdata.

Fundun edut sijoittajalle:

 • korkea tuotto: toteutunut korko jopa 9,5%
 • helppo käyttää
 • alusta hoitaa verotuksen yksityisten sijoittajien puolesta
 • täysin ilmaista sijoittajalle
 • luottoluokitukset sijoittajan apuna
 • turvallinen rahaliikenne

Fundu yhteystiedot

Fundu Platform Oy
Jokipiintie 230
61280 JOKIPII
Finlaysoninkuja 21 A
33210 TAMPERE

Puh. 020 7352 999 Sähköposti: info[ät]fundu.fi

Tarkistathan yrityslainan tiedot ennen lainan hakemista fundu.fi-sivulta.

Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun