Yrityksen joukkorahoitus sopii myös pk-yrityksille

Yrityksen lainamuotoinen joukkorahoitus ei ole enää pelkästään isojen yritysten vaihtoehto rahoittaa uusia investointeja, vaan joukkorahoitus on tuotu mahdolliseksi nyt myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Yrityksen joukkorahoitusta tarjoavat tällä hetkellä suomalaisille yrityksille Fundu Oy, Fellow Finance sekä Vauraus Suomi Oy. Yrityksen joukkorahoitusta haetaan sähköisesti ja prosessi on pitkälti samanlainen kuin haettaessa vakuudetonta yrityslainaa. Yrityksen joukkorahoitus sopii myös pk-yrityksille

Yrityksen joukkorahoitus on kilpailukykyinen vaihtoehto rahoittaa oman yrityksen menoja

Yrityksen joukkorahoitus on hyvä mahdollisuus saada edullista rahoitusta yritykselle, jolla on talousasiat muuten kunnossa. Joukkorahoituksen periaatteena on, että sijoittajat kilpailevat rahoituksesta ja tarjoavat rahoitusta sopimuksella, jossa ovat huomioineet muun muassa yrityksen riskit suhteessa tuottoon. Yrityksen joukkorahoitukseen otetaan mukaan edullisimmat korkotarjoukset, joista koostuu yhdessä tarvittava lainasumma. Yhtä lainaa on siis rahoittamassa aina useampi sijoittaja. Jos yrityksellä on asiat kunnossa, on joukkorahoituksen saaminen yleensä helppoa, mutta mikäli yrityksen riskikertoimet ovat korkeat, ei välttämättä tarvittavaa lainasummaa saada kerättyä joukkorahoituksen kautta tai ainakin joukkorahoituksen korko nousee korkealle. Kauppalehden vuonna 2017 julkaisema vertailu osoittaa, että joukkorahoitus on edullisin yritysrahoituksen muoto, kts. uutinen tästä. Erityisesti matalan riskiryhmän yritykset hyötyvät joukkorahoituksesta ja saavat joukkorahoituksen hakemisen myötä yritykselleen lisäksi brändäystä ja positiivista näkyvyyttä.

Joukkorahoituksen hakeminen tuo myös itse yritystä esiin

Joukkorahoituksen voi nähdä myös osana oman yrityksen markkinointia. Joukkorahoitukseen osallistuvat sijoittajat saavat tietoa yrityksestä ja se voi olla arvokasta myös tulevia yhteistyökuvioita ajatellen. Joukkorahoituksessa oman yrityksen idea myydään sijoittajille, joten saadakseen rahoitusta tulee yrityksen asiat olla kunnossa ja investoinnit mietittyjä ja houkuttelevia. Lainamuotoinen joukkorahoitus edellyttää, että yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja yritys on toiminut vähintään yhden tilikauden. Lisäksi yrityksen toimitusjohtajan/nimenkirjoittajan henkilökohtaiset luottotiedot tulee olla kunnossa. Esimerkiksi Fundu Oy tekee jokaiselle yritykselle ensin luottoluokituksen. Kannattavuus, maksuvalmius ja vakavaraisuus määrittelevät yrityksen luottoluokituksen, jonka perusteella myös sijoittajat osaavat arvioida, kuinka todennäköisesti oman sijoituksen saa takaisin korkojen kera. 

Yrityksen joukkorahoitus mullistaa rahoitusalaa

Yrityksen joukkorahoitus ratkaisee onnistuessaan monia yritysrahoituksen ongelmia. Nykyään kivijalkapankit eivät myönnä yhtä helposti rahoitusta pk-yrityksille, mikä antaa tilaa uusille yritysrahoituksen toimijoille. Yrityksen joukkorahoitus ratkaisee yksittäisiä rahoitustarpeita ja helpottaa yritysten rahoitusongelmia nopeasti sähköisten alustojen ja toimintaympäristöjen avulla. Sijoittajat ja yritykset kohtaavat niin, että se on molemmille osapuolille vaivatonta.  Aki Kallio ja Lasse Vuola ovat julkaisseet vuonna 2018 kirjan nimeltä Joukkorahoitus, joka käy syventävästi läpi joukkorahoitusta käytännön kokemuksista aina lainsäädännön muuttumiseen. Lue Talouselämän arvio kirjasta täältä. Yritysten joukkorahoitus on voimakkaassa kasvussa, eikä ihme, koska se palvelee järkevästi niin sijoittajia kuin yrittäjiäkin.  

 

 Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Siirry alkuun