Yrityslaina ilman vakuuksia

Valitse sopiva lainasumma ja hae vakuudeton yrityslaina

-
1000
500000
+
-
6 kk
5 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 10000€ ( Katso vertailu )

Korko:440€
Vuosikorko:8.33%
Yhteensä:10440€

Kuukausierä

870€

 

Yrityslainaa saa nykyään todella helposti myös ilman vakuuksia. Kaikki netistä haettavat lainat ovat vakuudettomia yritysluottoja, joiden takeeksi yrittäjä tai yrittäjät antavat ainoastaan omavelkaisen takauksen. Mitään reaalivakuuksia yrityslainan takeeksi ei vaadita.

Vakuudettomat yrityslainat ovatkin yleistyneet todella paljon viime vuosina. Vakuudeton laina on kuitenkin selvästi kalliimpi laina kuin vakuudellinen, sillä siinä rahoittajan riskit ovat moninkertaiset.

Mitä tarkoittaa yrityslaina ilman vakuuksia?

Lainan vakuus tarkoittaa reaaliomaisuutta, arvopapereita tai yrityskiinnityksiä, jotka on omasta arvostaan kiinnitetty lainan vakuudeksi. Mikäli lainaa ei makseta takaisin rahoittaja lunastaa lainan vakuutena olleen omaisuuden omakseen ja myy sen, jolloin laina tulee hoidetuksi. Vakuus pienentää siis suoraan pankkien ja rahoituslaitosten luottotappioita ja riskejä.

Netistä haettavissa yrityslainoissa tällaisia vakuuksia ei vaadita. Tämä tarkoittaa suoraan sitä, että rahoittajan on välttämätöntä saada myönnetystä lainasta parempi hinta, jolloin lainan kustannukset riittävät kattamaan mahdolliset luottotappiot reilusti. Siksi netistä haettavat vakuudettomat yrityslainat ovat selvästi kalliimpia kuin pankista haettavat perinteiset yrityslainat.

Useimmat netin yrityslainoista on kuitenkin todella poskettoman hintaisia ja niissä on vahva rahastamisen maku. MIkä sinänsä tietysti kuuluu mihin tahansa bisnekseen. Netistäkin ja tietyiltä pankeilta voi kuitenkin saada kohtuuhintaista vakuudetonta yrityslainaa, jonka kulut riittävät kattamaan luottotappiot. Vakuudettomasta yrityslainasta ei todellakaan ole pakko maksaa 150% todellista vuosikorkoa.

Mikä on vakuus?

Pankit ja rahoituslaitokset vaativat usein yrityslainan takeeksi vakuuksia, kuten:

  • reaaliomaisuus (asunto-osakkeet, tontit)
  • arvopaperit
  • yrityskiinnitykset

Pankin asiantuntijat arvioivat, millaisiin lainasummiin yrityksen käytettävissä olevat vakuudet riittävät. Kun laina on maksettu, omaisuus vapautuu pantattavaksi muihin lainoihin.

Netistä haettaviin yrityslainoihin tällaisia vakuuksia ei tarvita. Sen sijaan jokaisen lainan takeeksi vaaditaan yrittäjän tai yrittäjien omat nimitakaukset. Tämä tarkoittaa sitä, että jos yritys ei pysty maksamaan lainaa, yrittäjä maksaa itse omasta pussistaan koko lainasumman. Tämän vuoksi yrittäjä, jolla luottotiedot eivät ole kunnossa, ei voi hakea yrityslainaa edes netistä.

Myös pankit vaativat yleensä yrityslainoihin omavelkaisen nimitakauksen.

Yrityslaina nopeammin ilman vakuuksia

Vakuuksien tarkastaminen ja etsiminen viivästyttää lainaprosessia. Kaikista vakuuksista täytyy olla asiakirjat ja tiedot, mikäli samaa omaisuutta on käytetty panttina johonkin toiseen lainaan. Tähän menee aikaa, samoin kuin siihen, kun pankin asiantuntija arvioi, minkä verran vakuuksia millekin lainalle tarvitaan.

Netistä haettavat yrityslainat ovat tämänkin vuoksi nopeita hakea, kun niihin ei tarvita vakuuksia.

Fellow Finance lainaan vakuudet

Netistä haettavista yrityslainoista yhteen ainoaan vaaditaan reaalivakuuksia. Vertailainayritys Fellow Financen lainoihin reaalivakuuksia vaaditaan yli 250 000 euron yrityslainoihin. Pienemmissäkin lainoissa reaalivakuuksilla on mahdollista saada selvästi edullisempaa lainaa.

Lue lisää: Fellow Finance yrityslainatEtsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Siirry alkuun