Yrityslainaa ilman luottotietoja?

Yrityslainaa luottotiedottomalleYrityslainan kuten muidenkin lainojen saamiseen tarvitaan aina luottotiedot. Yrittäjän luottotiedot tarkistetaan aina, vaikka luotto olisi tulossa yritykselle, ja vaikka yrityksellä menisi hyvin. Mikäli yrittäjän luottotiedot eivät ole kunnossa, yrityskään ei voi saada luottoa.

Yrittäjä takaa aina yrityksensä lainat itse, omalla nimellään. Osa netistä haettavista vakuudettomista yritysluotoista myönnetään pelkästään henkilötietojen perusteella, eikä yrityksen tilitietoja ja tilannetta tarkisteta lainkaan. Tällöin yrittäjän henkilökohtainen taloustilanne korostuu: se on yritysluoton ainoa takuu. Tällainen käytäntö on pienemmissä luotoissa, kuten alle 10 000 euron luotoissa. Tietenkään myöskään isompaa lainaa ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja, vaikka yrityksen taloustilanne olisi vakaa ja kaikki yrityksen tiedot tarkistettaisiin.

Yrityslainaa ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja myöskään pankista. Toiminimi- tai henkilöyrittäjän täytyy pohtia muita ratkaisuja kuin yritysluotto, mikäli on menettänyt luottotietona.

Osakeyhtiössä yksi luottotiedoton ei haittaa

Mikäli yritys on osakeyhtiö ja osakkaita on useampia, yhden yrittäjän luottotiedottomuus ei haittaa. Osakeyhtiölainan takeeksi voi antaa nimensä kuka tahansa osakkaista tai hallituksen jäsenistä. Luottotiedoton osakas ei sovellus takaajaksi, mutta mikäli muut osakkaat voivat taata lainan, mitään ongelmaa ei ole. Tällöin lainaa on mahdollista saada, vaikka itse toimitusjohtaja olisi menettänyt luottotietonsa.

Vaihtoehtoisen rahoituksen kysyntä kasvaa

Netissä vakuudettomia yritysluottoja tarjoaa jo lähes kaksikymmentä rahoitusyhtiötä, joilla ei ole mitään tekemistä perinteisten pankkien kanssa. Kyseessä on moderniin digitekniikkaan perustuvat yritykset, jotka tarjoavat monipuolisesti uudenlaisia ja vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja.

Vaihtoehtoiset yritysrahoitusmallit eli nopeat nettiluotot ovat kuitenkin usein selvästi perinteisiä pankkilainoja kalliimpia. Tästä huolimatta niiden kysyntä kasvaa, sillä hidas ja säännöstelty pankkilaina ei enää palvele monien yritysten tarpeita. Markkinat vaativat nopeita liikkeitä.

Laskurahoituksella eli factoring palvelulla laskut nopeasti rahaksi

Nopeiden netistä saatavien vakuudettomien yritysluottojen ohella suosittu vaihtoehtoinen rahoitusratkaisu on factoring-rahoitus eli laskurahoitus. Factoring-palvelussa rahoitusyhtiö ostaa yrityksen avoimet laskut ja maksaa laskun summan heti yrityksen tilille. Näin avoimissa laskuissa sitoutuneena olevat saatavat saa nopeasti kotiutettua yritykselle. Rahoitusyhtiö puolestaan perii saatavan suoraan asiakkaalta.

Factoring palvelua tarjoaa moni yhtiö yritysluottojen ohella, esimerkiksi GF Money.

Mikäli yrittäjä on menettänyt luottotietonsa, kannattaa selvittää, olisiko laskurahoitus mahdollinen. Jos yrityksen talous on kunnossa, laskurahoitukselle ei pitäisi olla estettä. Ota kuitenkin huomioon, että laskurahoitus ei periaatteessa ole vierasta pääomaa eikä siten kohota yrityksen kassaa muuten kuin hetkellisesti. Laskurahoituksella saatavat voi saada yrityksen käyttöön esimerkiksi paria viikkoa tai joskus kuukausia aikaisemmin, mikäli asiakas on hidas maksamaan laskunsa.Yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen laskurahoitus voi olla joskus todella oiva keino.

 Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Siirry alkuun