Yrityslainat vuonna 2021

Yrityksille viime vuosi on ollut raskas ja tilanne jatkuu edelleen vaikeana. Rahoitusvaihtoehdot vuonna 2021 kattavat myös tilapäisiä yrityslainoja, joilla pyritään osaltaan tukemaan yritysten toimintaa. Vakuudettomat yrityslainat ovat yksi vaihtoehto selvitä eteenpäin heikommasta ajanjaksosta. Tällä hetkellä yrityksille on jaossa myös yritysten kustannustukea, jota voi hakea Valtionkonttorin sähköisellä hakemuksella 26.2.2021 klo: 16.15 saakka. 

Yritysten kustannustuki on haettavissa

Valtionkonttorin nettisivuilta on haettavissa yritysten kustannustukea, joka kohdistetaan joustamattomiin kuluihin, kuten vuokrakulut ja muut kulut liiketoiminnassa käytettävästä omaisuudesta, laite- ja esinevuokrat, käyttöoikeuskorvaukset, lisenssimaksut ja välttämättömät vuokratyövoiman kulut. Yritys voi saada tukea 2000-500000€ ja sitä maksetaan takautuvasti syntyneistä kuluista. Tukikauden aikana liikevaihdon tulee olla laskenut toimialasta riippuen 10% tai yli 30%. Yritysten kustannustukea voivat hakea myös yksityisyrittäjät, yhdistykset ja säätiöt. Yritysten kustannustukea ei voida käyttää yrityksessä seuraaviin: YEL-maksut ja TyEL -maksut, terveydenhuolto, arvonalentumiskirjaukset, lainanlyhennykset ja pääomavastike, polttoaine (aine- ja tarvikemeno), jäsenmaksut, pankkikulut, Finnveran takaamien lainojen hoitokulut tai markkinointikulut. Lisätietoa yritysten kustannustuesta löytyy Valtionkonttorin sivuilta. Tukien hakeminen vaikeassa tilanteessa kannattaa, vaikka se ei olekaan nopea ratkaisu rahoitusvaikeuksiin. 

Muut tuet yrittäjille vuonna 2021

Tällä hetkellä korona-aika tarjoaa yrittäjille väliaikaisia tukimuotoja. Esimerkiksi Starttirahan enimmäisaikaa on pidennetty 12 kuukaudesta 18 kuukauteen. Yrittäjät voivat saada myös väliaikaisesti työmarkkinatukea uuden lain mukaan 31.3.2021 saakka, jos henkilön päätoiminen toiminta yrittäjänä on päättynyt tai tulot ovat vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa yrityksen jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Vakuudeton yrityslaina on nopea vaihtoehto

Tukien saaminen on usein aikaa vievää ja osa tuista tai tuetuista lainoista maksetaan takautuvasti, jolloin yrityksellä tulee olla omaa rahaa selviytyä ensin vaikeamman jakson yli. Vakuudeton laina on nopea vaihtoehto tähän, mutta sen lisäksi on tärkeää hakea myös muita mahdollisia tukimuotoja, koska niitä on nyt saatavilla. Yrittäjän tulee myös seurata tällä hetkellä aktiivisesti muuttuvaa tuki-järjestelmää ja olla valppaana hakemaan omalle yritykselle sopivia tuki- tai lainamuotoja.Etsitkö yrityslainaa?
Vertailemalla löydät edullisimman
Siirry alkuun